Primátor mesta sa poďakoval záchrancovi

11.11.2013 Liptovský Mikuláš

11.11.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Za odvahu pri podávaní prvej pomoci sa primátor mesta poďakoval Mikulášanovi Vlastimilovi Šunovi. Zamestnanec mestského úradu riskoval vlastný život, aby zachránil iný. V piatok 8. novembra za dramatických okolností pri dopravnej nehode na sídlisku Nábrežie pomohol žene, ktorá v bezvedomí ležala v dymiacom aute.
„Išiel som autom z mestskej časti Ploštín. Už v predstihu som pred kruhovým objazdom videl, že sa Škoda Octavia, idúca po hlavnej ceste, nevyhne nárazu so Seatom Ibiza, ktorý jej nedal prednosť,“ opisuje okolnosti nehody Vlastimil Šuna. Noha 34-ročnej vodičky na plynovom pedále spôsobila, že červený Seat po náraze zamieril priamo do múru blízkej budovy a začalo sa z neho dymiť.
„Okamžite som utekal k havarovanému autu a spolu s neznámym cyklistom sme sa pokúsili ženu vytiahnuť. Bola zakliesnená takmer pod volantom a hlava jej visela pod sedadlom spolujazdca,“ približuje záchranca. Vykopol zadné dvere a o niečo chudší cyklista sa natiahol za ženou, ktorá bola v bezvedomí a podal jej neodkladnú prvú pomoc. Následne ju prenechali privolanej záchrannej službe. Cyklistom bol Zdenko Žufa, príslušník Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši.
„Samozrejme, že som bol otrasený, ruky sa mi triasli, nikdy pred tým som podobnú situáciu nezažil, ale človek nad tým v tej chvíli neuvažuje. Som rád, že sme jej mohli pomôcť,“ povedal s odstupom niekoľkých dní Vlastimil. „Je ohromujúce, ako dokáže človek zareagovať v život ohrozujúcich situáciách. Práve toto sú momenty, kedy preukážeme svoj charakter. Pánovi Šunovi a príslušníkovi hasičského zboru neznámemu cyklistovi sa chcem skutočne poďakovať a vzdať hold za ich viac než dobrý skutok,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský
 
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región